Přínosy AUM meditace

Na našich akcích používáme speciální techniku, která se jmenuje AUM meditace. Je velmi aktivní, pohybová a společenská. Byla vytvořena v Holandské Humaniverzitě. Od roku 1989 se šíří po celém světě (dnes už ve více než 40 zemích) a vedou jí lektoři, kteří prošli speciálním tréninkem. 

Zkratka AUM znamená: Awareness - Understanding - Meditation (Vědomí - Porozumění -  - Meditace). Nenechte se mýlit slovem meditace. Není to ani zpívání manter, ani sezení v meditační pozici. Je to technika plná pohybu, setkávání a různých překvapení. 

AUM má mnoho přínosů na mnoha úrovních:

Přínosy pro tělo 

AUM je vysoce aktivní meditace, která zapojuje celé naše tělo.
Skrze pohyb se snižuje váha, zkrášluje kůže, stáváme se radostnější a záříme. 
Zlepšujeme svou vitalitu a tělesnou kondici, rozhýbáváme svou energii a uvolňujeme své tělo. Necháváme odplynout napětí ve svalech a páteři.

Psychologické přínosy

Cílem AUMu je rozvinout emoční vědomí skrze vyjadřování a prozkoumávání pocitů.
 
Vyčištěním negativních emocí, takových jako zloba či smutek, otevíráme srdce a vytváříme prostor pro více lásky a štěstí v našem životě. Navrácení naší vlastní síly zvyšuje naše sebevědomí. 
 
Budeme uzemněnější a vycentrovanější. Stát se mistrem svých emocí znamená stát se mistrem svého vlastního života. Učíme se vědomě reagovat v jakékoliv situaci místo toho, abychom byli oběťmi emočního reaktivního chování. Cítíme se vyrovnaněji a žijeme svůj život plněji.

Spirituální přínosy

Čím častěji děláme AUM, tím více se učíme jak být "svědky" svých emocí a pocitů. To prohlubuje naši meditaci a čistí prostor pro ticho a vnitřní klid. Vidíme svou mysl jasněji a získáváme lepší schopnost pracovat se svými mentálními dovednostmi.

Společenské přínosy

AUM je společenská technika, během které se setkáváme s jinými lidmi a učíme se od nich. Když děláme AUM s přáteli, dostáváme šanci vyčistit negativitu, zažít legraci a sdílet lásku ve svém srdci. Objímání je léčivé a blízkost s ostatními lidmi nás vyživuje.

Zdravotní přínosy

Vyjádřením potlačených emocí osvobodíme své tělo a předcházíme nemocem. Snižujeme stres, vyrovnáváme krevní tlak a detoxikujeme své tělo. Tímto výrazně posilujeme imunitní systém a zvyšujeme schopnost sebeléčení.

 



Nejbližší akce:

Letacek.CZ
Píšeme taky články pro Letacek.CZ - portál pro osobní růst a transformaci. Najdete tam mimo jiné katalog kurzů a seminářů od mnoha pořadatelů, individuální konzultace a inzerci.